Saakaşvili: Oligarhii din Georgia, Ucraina și Moldova sunt tolerați de UE

cms-image-000014557

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, le-a reproşat politicienilor europeni că sunt toleranţi faţă de oligarhii din Georgia, Ucraina şi Moldova. Declarația a fost făcută într-un interviu  pe care l-a acordat recent publicației Deutsche Welle.

El a fost de acord cu opinia mai multor deputaţi ai Parlamentului European din partea Partidului Popular European, care consideră că „nu există nicio diferenţă între ceea ce se întâmplă în Venezuela şi în cele trei ţări postsovietice”.

„Acolo sunt oligarhii lor, iar aici sunt oligarhii noștri, acolo este o mimare a procesului politic acolo şi aici la fel, acolo alegeri sunt fraudate ca şi aici, acolo toate canalele TV au fost preluate de guvernare şi aici se întâmplă aproape acelaşi lucru. Şi acolo, şi aici sunt oameni săraci. Şi acolo, şi aici oamenii pleacă din ţară. Nu există nicio diferenţă!”, a spus Saakaşvili.

El a îndemnat politicienii europeni să renunţe la „făţărnicie”, pe motiv că mai întâi trebuie să se clarifice cu Rusia.

„Ca să ieşi învingător din această competiţie cu Rusia, trebuie să respecți principiile. Nu trebuie să ierţi aceleaşi metode pe care le foloseşte şi Putin. Dacă vom permite oligarhilor să scape cu o sperietură uşoară de fiecare dată când fură alegerile, hărţuiesc mass-media sau violează masiv drepturile omului, atunci cu ce drept moral să-i condamni pe alţii?”, se întreabă Saakaşvili.

 

Lasă un răspuns