Saakașvili, plictisit în Olanda. Are probleme financiare și, uneori, mai primește bani de la mama sa.

7c738401356d77fa56bd2e260846b114

Fostul președinte al Georgiei și ex-guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakașvili a recunoscut că se plictisește în Olanda, unde locuiește în prezent. Politicianul s-a plâns de viața scumpă din Olanda, precizând că trăiește în prezent din onorarii pentru susținerea de conferințe la diferite universități locale. Dar, în ciuda acestui fapt, are probleme financiare și, uneori, mai primește bani de la mama sa.

Politicianul a recunoscut că adesea își amintește cu nostalgie de Ucraina.

„Ucraina este, în primul rând, o parte importantă a vieții mele și, în al doilea rând, acolo sunt oamenii de care m-am îndrăgostit, de care îmi place”, a explicat el.

Reamintim că Saakașvili a fost guvernatorul regiunii Odesa din mai 2015 până în noiembrie 2016. În tot acest timp el a criticat în mod regulat guvernul care l-a numit în funcție și, în cele din urmă, a intrat în opoziție față de putere. În vara anului 2017, prin decizia președintelui Petro Poroșenko, lui Saakașvili i-a fost retrasă cetățenia ucraineană, dar în ciuda acestui fapt, la sfârșitul aceluiași an, a organizat un val de proteste în masă în țară.

În februarie 2018, politicianul a fost reținut și expulzat în Polonia. După aceea, fostul guvernator s-a mutat în Olanda, unde a obținut permis de ședere.

Lasă un răspuns