SĂNĂTATE ŞI FRUMUSEŢE

 GREȘELI DE COMPORTAMENT CARE TE ÎMBĂTRĂNESC
1337207198_dieta5Îmbătrânirea este un adevăr universal pe care nu toată lumea îl acceptă uşor. Anii trec şi noi începem să investim tot mai mult în produse care să ne ajute să ne menţinem tinereţea sau chiar să ne întinerească.
Cu toată îngrijirea specială pe care ne-o acordăm, totuşi, sunt unele greşeli pe care le comitem, uneori în mod înconştient, şi care ne îmbătrânesc.
 CONSUMUL EXCESIV DE DULCIURI
Consumul excesiv de zahăr duce atât la acumularea kilogramelor, dar poate provoca şi diabet de gradul II. Şi aceasta nu e totul: duce la apariţia ridurilor, la fel ca şi expunerea la soare sau fumatul.
Încearcă să renunţi la mâncarea procesată şi, de asemenea, trebuie să începi să consumi o portocală în locul unui pahar de suc din aceasta.
Pofta de dulce poate fi cauzată de deshidratare, aşa că, înainte să dai buzna la dulciuri, încearcă să bei un pahar cu apă şi, dacă o să mai fie cazul, mănâncă două pătrăţele de ciocolată neagră.
 PREA MULTă MUNCĂ
Cercetătorii au descoperit că o carieră sau o profesie care nu-ţi face plăcere sau orele prelungite de muncă, pot creşte riscul apariţiei unor boli ale inimii şi grăbeşte îmbătrânirea celulelor, pe lângă faptul că timpul pentru exerciţii fizice este minimalizat, la fel ca cel pentru prepararea unei mese sănătoase şi cel dedicat somnului.
Stresul este cunoscut pentru efectul nociv pe care îl are asupra creierului, afectând memoria şi puterea de concentrare.
Încearcă să găseşti timp şi pentru tine, să te relaxezi. Compania unui animal de casă sau o seară petrecută pe canapé, urmărind serialul tău preferat, te-ar putea ajuta. Găseşte timp să citeşti o carte, o să te relaxeze şi o să contribuie la starea ta de bine.
 RENUNŢAREA LA SALA DE FITNESS
16Femeile pierd aproximativ 5% din masa musculară în fiecare decadă a vieţii lor. Antrenamentul pentru rezistenţă este singurul care îţi ajută muşchii să se menţină sau chiar să crească. An­trenamentul pentru forţă contribuie şi la buna stare a oaselor. Cu cât începi mai repede să te antrenezi, cu atât mai bine îţi menţii corpul.
Sunt necesare doar 20 de minute de mişcare, de trei ori pe săptămână, pentru ca corpul să-şi dezvolte rezistenţa şi să se menţină mai bine. Optează pentru orice tip de exerciţii, fie că foloseşti gantere sau greutatea propriului corp, orice este binevenit.
 LIPSA SOMNULUI
Să ai un program de somn este nu doar un lux, ci şi o necesitate. În lipsa somnului, organismul eliberează cortizon, care ne îmbătrâneşte atât în interior cât şi la exterior.
Încearcă să dormi 7 ore şi jumătate în fiecare noapte, neîntrerupt. În timpul somnului, corpul se regenerează, ceea ce este esenţial pentru sănătate, memorie, elasticitatea pielii şi pentru un metabolism care să funcţioneze normal.
 RENUNŢAREA LA GRĂSIMI
Femeile renunţă la grăsimi odată cu înaintarea vârstei, deoarece încearcă să reducă numărul de calorii. Însă, grăsimile sănătoase, cum ar fi acidul omega 3, ne ajută să ne menţinem silueta, sănătatea şi să combatem diabetul, drept urmare ar trebui să le păstrăm în alimentaţia noastră.
Ai grijă la ce grăsimi renunţi. Omega 3 este un factor esenţial în menţinerea sănătăţii atât fizice, căt şi mintale.
Încearcă să introduci în alimentaţia ta zilnică produse care conţin această vitamină necesară organismului.

Lasă un răspuns