Sărbătoare dublă la Târnauca

Screenshot_5

În tradiţia populară, hramul bisericii din sat este sărbătoarea întregului sat, de aceea sărbătoarea religioasă coincide cu cea laică – Ziua satului.

Locuitorii satului Târnauca l-au prăznuit la 26 octombrie, stil nou, pe Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir (patronul bisericii din localitate), sărbătoare numită în popor „Sânmedru”, iar la 27 octombrie – Ziua satului. Este un obicei, încetăţenit mai demult în această localitate herţeană. Dacă în prima zi biserica este plină de enoriaşi, a doua zi este arhiplină sala Casei de cultură. Cu alte cuvinte, conducerea satului are grijă să organizeze o serie de manifestări interesante, inclusiv concerte şi competiţii sportive.

Şi de data aceasta pe stadionul satului s-a desfăşurat turneul de fotbal, consacrat memoriei fotbalistului Todor Țânta. La el au participat 4 echipe. Pe locul trei s-a clasat echipa cătunului Săvinești, pe locul doi – echipa din centrul satului, iar învingătoare a devenit echipa cătunului Pătrăşceni.

Apoi, în incinta Casei de cultură a avut loc un concert, susţinut de artiștii amatori locali și de Orchestra de muzică populară „Plaiul Herţei”. În cadrul evenimentului primarul satului Târnauca, domnul Ion Pantea, i-a felicitat pe consăteni şi pe oaspeţi cu prilejul sărbătorii, dorindu-le sănătate şi succese, participare activă la prosperarea localităţii lor natale.

Lasă un răspuns