Sărbătoarea boxului la Cernăuţi

Sarbatoarea boxului

Sarbatoarea boxuluiComplexul sportiv „Olimpia” a găzduit zilele acestea, pentru prima dată în capitala Bucovinei istorice, Campionatul şi Cupa Ucrainei de box feminin. La Cernăuţi au sosit tinere sportive din toată ţara. Deosebit de tensionate au fost meciurile finale ale Cupei Ucrainei. Într-una dintre finale, potrivit SportBuk, Tatiana Kob din Kovel (campioana Europei din 2009 şi deţinătoarea medaliei mondiale de bronz din 2010), dar şi kieveana Snijana Holodkova au luptat pentru cupa naţională. Arbitrii au decis, în cele din urmă, să o numească pe Tatiana Kob deţinătoare a Cupei naţionale de box.
În pofida faptului că până la Campionatul Mondial de box a rămas un an, sportivele din Ucraina deja demonstrează un nivel înalt al pregătirii sportive şi fizice. Ce-i drept, succesul la Cam­pio­natul Mondial reprezintă o invitaţie directă la Jocurile Olimpice de vară. Potrivit comentatorilor sportivi din Cernăuţi, finalele feminine s-au dovedit a fi cele mai interesante, cu toate că şi juniorii nu au rămas în urmă. Este de menţionat că favoritele luptelor deveneau, de obicei, învingătoare. Ceea ce înseamnă că elita boxului feminin din Ucraina este bine antrenată, existând şanse frumoase pentru succese în timpul mondialelor.
În cele cinci zile de lupte, în ring au avut loc 122 de meciuri, 43 dintre care au înregistrat cnocauturi spectaculoase. În cel mai scurt timp, pugilistele din Ucraina vor urma o serie de antrenamente şi pregătiri în Irlanda. Una dintre finalistele mondialelor de box din 2014, Anastasia Cernokolenko din Dnipro­petrovsk, a fost premiată la Cernăuţi de către preşedintele Federaţiei Ucrainene de Box, Volodymyr Prodivus, obţinând 3 mii USD. Experţii sportivi pun mari speranţe pe selecţionata ucraineană de box.
Foto Nicolae HAUCA

Lasă un răspuns