Sărbătoarea Pesah. Rabinul principal al regiunii Cernăuți a cântat un cântec tradițional de la balcon (VIDEO)

92822894_1288738594667509_4230063652893360128_o.w800

Cu ocazia începerii sărbătorii Pesah sau Paştele evreiesc, rabinul principal al regiunii Cernăuți, Menachem Mendel-Glitsenshteyn, împreună cu alți membri ai familie sale, au ieșit la balcon pentru a interpreta un cântec tradițional evreiesc. Prin acest gest, conducătorul religios a îndemnat comunitatea evreiască să sărbătorească Pesahul acasă, informează Administrația Regională de Stat Cernăuți.

 „Comunitatea evreiască demonstrează un comportament exemplar. Acest lucru este foarte important. În condiție actuale Pesahul trebuie sărbătorit acasă. Peste 500 de familii au fost aprovizionate cu alimente și produse ritualice de către comunitatea evreiască. De asemenea, suntem informați că comunitatea evreiască oferă zilnic cernăuțenilor masă caldă, astfel încât oamenii să nu fie nevoiți să iasă din casă”, a declarat guvernatorul regiunii Serghii Osaciuk.

Pesaḥ este sărbătoarea religioasă a poporului Israel care simbolizează eliberarea din robia egipteană și ieșirea din Egipt a fiilor lui Israel conduși de Moise, și cei 40 de ani de peregrinare prin deșert. Este o sărbătoare fixă din calendarul religios ebraic, care se desfășoară anual în perioada 14-21 a lunii Nisan, lună ce marca în antichitate începutul anului ecleziastic ebraic. În timpul acestei sărbători nu se consumă pâine și nici produse dospite.

jxGl3SJNeyvuVpM9F3Xt.w695

Lasă un răspuns