Satele Vancicăuți, Tărăsăuți și Costiceni se gândesc la formarea unei comunități teritoriale unite

Screenshot_1

Recent, în localitatea Vancicăuți, raionul Noua Suliță, aproximativ o sută de oameni s-au adunat la casa locală de cultură pentru a face schimb de opinii cu privire la integrarea celor trei sate, informează săptămânalul raional Cuvântul Adevărului.

Unul dintre inițiatorii discuției despre formarea acestei comunități, antreprenorul satului Vancicăuți Stepan Gligor, în cadrul întâlnirii a declarat următoarele:

„Noi trebuie să învățăm tradițiile, atitudinile oamenilor, iar apoi să vorbim despre asociere. Avem mult comun: limbă, tradiții și obiceiuri. Cândva, după război, am avut o școală comună pentru toate trei sate, apoi o societate de consum din mediul rural. Satele respective se află la aceiași nivel de dezvoltare social și economică, au o infrastructură bună, o rețea de instituții sociale. Bunăoară la Tărăsăuți nu există casă de cultură, însă cred că comunitatea se va uni pentru a construi un centru de divertisment pentru tineret.”, a spus Stepan Gligor.

Deocamdată nu se vorbește despre centrul comunității sau alte formalități, totul e la nivel de consultare precizează antreprenorul.

„Noi studiem opiniile oamenilor. Ideea este susținută și la Costiceni, și la Tărăsăuți. De ce Gligor pe timpuri a păstrat gospodăria? Deoarece s-a consultat cu oamenii. Acest lucru o să-l facem și acum. Eu promit să sprijin comunitatea, atunci când ea va fi creată. Acum, ajut la repararea bisericii, construim un nou cimitir în Vancicăuți. Comunitatea, cu ajutorul nostru, poate să se ocupe de îmbunătățirea infrastructurii. Principalul oamenilor să le fie mai bine decât în prezent”, a coincis Stepan Gligor.

Lasă un răspuns