Satul Vancicăuți ar putea să se înfrățească cu comuna Răcăciuni din județul Bacău

DSC_0058

La 17 mai curent o delegație din Vancicăuți, condusă de reprezentantul primăriei Eduard Organovici, a înmânat domnului  Lucian Cheta, primarul localității Răcăciuni din județul Bacău,  o scrisoare de intenție pentru înfrățire, aprobată de Consiliul sătesc Vancicăuți.

În cadrul vizitei, delegația din Vancicăuţi a vizitat muzeul localității, apoi, ghidați de primarul Lucian Cheta şi subalternii săi au fost familiarizați cu activitatea administrației publice locale. La eveniment au participat şi sfinţii părinţi din Răcăciuni care sau arătat disponibili să colaboreze cu parohia Bisericii Sf. Dumitru din Vancicăuţi.

„Ne-am deplasat la Răcăciuni cu scopul de a derula relaţii de înfrăţire şi cooperare spirituală, economică, cultuală şi educațională. Delegația noastră a fost primită cu căldură şi am urmărit cu un deosebit interes experienţa profesională a angajaţilor primăriei din Răcăciuni. Dorim să implementăm acest cod de bune practici, bazat pe modelul localității  Răcăciuni la Vancicăuţi”, a subliniat Eduard Ogranovici, profesor de istorie de la Şcoala Medie din Vancicăuţi.

Totodată, delegația din Ucraina a participat și la un moment solemn prilejuit Zilei Eroilor din România.

DSC_0069 - Copy

Lasă un răspuns