Satule – vatră frumoasă

Screenshot_2

Aceasta este denumirea Festivalului de la Stălinești, raionul Noua Suliţă, ajuns la cea de a doua ediție. El s-a desfășurat duminică, 14 iulie, în incinta Casei de cultură de aici.

– Deoarece hramul Bisericii din Stălinești este prăznuit mai târziu, am decis ca în timpul verii să organizăm Ziua satului, sărbătoarea numind-o „Satule – vatră frumoasă”, remarcă domnul Serghei Bezpalco, directorul Casei de cultură din localitate. Este vorba de un festival de folclor, îndrăgit foarte mult de consăteni. Astfel, festivalul a devenit tradițional, cu participarea și a colectivelor artistice amatoricești din alte localități ale raionului Noua Suliță, dar în primul rând din Comunitatea Teritorial Unită Mămăliga.

Era prevăzut ca marea sărbătoare de la Stălinești să aibă loc pe stadionul din sat, dar a intervenit ploaia caldă și benefică de iulie și sărbătoarea a „găzduit-o” Casa de cultură.

– Am venit la Stălinești direct de la Cernăuți, de la Festivalul „În grădina cu flori multe”, precizează doamna Sofia Roșca, conducătoarea artistică a Ansamblului „Țărăncuța” din Marșinți. Am venit să-i bucurăm și pe stălineșteni cu cântecul nostru.

Lasă un răspuns