Savanții ucraineni au anunțat despre descoperirea unui medicament anti-cancer

Litvinov-1489764061

Biologii ucraineni de la stația polară „Akademik Vernadski” din Antarctica, în urma unei cercetări au creat un medicament anti-cancer. Despre descoperirea savanților ucraineni a declarat, în cadrul unui interviu acordat TSN, directorul Centrului Național al Ucrainei din Antarctica  Valeri Litvinov.

„Asemenea descoperiri noi nu avem, însă, avem rezultatele cercetărilor, care ne oferă ceva special. Spre exemplu biologii noștri au creat un medicament în baza microorganismelor antarctice, care locuiesc acolo în condiții extreme și dispun de condiții extremale. Și aceste medicamente pot să ajute chiar și în cazul tumorilor de gradul patru”, a spus el.

Potrivit lui, Institutul biologic „T. Șevciuc” a primit deja licența pentru preparatul care a fost numit Melovit. Totuși, la ora actuală, medicamentul nu este accesibil pentru oameni. Savanții l-au testat abia pe animale, în continuare, urmează cercetări îndelungate, la care trebuie să ia parte un grup de persoane.

„Medicamentul a fost testat pe porci. În caz de boală, din 20 de porci , 3-4 mor neapărat. Iar sub influența acestui preparat, nu a murit niciunul”, a spus Litvinov.

Lasă un răspuns