Scandal diplomatic între Kiev și Tokio, după încheierea Cupei Mondiale de Karate 2019 din Japonia

f877460-------

Ambasada Ucrainei la Tokyo a transmis o notă părții japoneze în legătură cu participarea reprezentanților „așa- zisei republici populare Donețk” la cea de a 9-a ediție a Cupei Mondiale de Karate, organizată de o organizație privată.
Ambasada Ucrainei a atras atenția Ministerului Afacerilor Externe din Japonia asupra acestui fapt și a transmis o notă părții japoneze cu privire la poziția oficială a părții ucrainene, se menționează în comunicatul Ambasadei Ucrainei.
În același timp, Ambasada ucraineană subliniază că de la începutul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, poziția Japoniei cu privire la sprijinul necondiționat pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei a fost consecventă și neschimbată. Prin urmare, speculațiile făcute de unele mass-media despre posibila schimbare a acestei poziții de către guvernul japonez nu sunt întemeiate.
Reamintim că pe 12 noiembrie 2019, în mass -media au apărut informații despre participarea „reprezentanților așa- zisei republici populare Donețk la a 9-a ediție a Cupei Mondiale de Karate”, desfășurată la Tokyo în perioada 7-10 noiembrie 2019.

Sursa: pagina de Facebook a Ambasadei Ucrainei în Japonia

Lasă un răspuns