Schimb de experiență la Suceava

Screenshot_7

Colegiul Pedagogic din Cernăuți colaborează cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava și în cadrul acestor relații se face schimb de experiență între cadrele didactice și studenți.

În luna mai, pentru prima dată, 10 studenți din anul doi și trei au fost în vizită la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava. În decurs de o săptămână am asistat la lecții în clasele pregătitoare, precum și în clasele 1-4. Am luat cunoștință de metodica predării, cu folosirea tehnologiilor actuale și a proiectelor didactice.

Învățătorii suceveni acordă o atenție mare dezvoltării personalității copiilor și lărgirii competențelor lor. Chiar din clasele pregătitoare elevii învață să converseze și să răspundă cu propoziții depline.

Am avut întâlniri cu profesorii Colegiului și cu elevii din clasele a 10-11-a, care și-au ales specialitatea de pedagog. A avut loc un schimb interesant de experiență.

De asemenea, am avut ocazia să vizităm locurile istorice din Suceava. Ne-a impresionat mult Cetatea de Scaun a domnitorilor Moldovei. Dar și mai mult – prietenia cu colegii din România.

În anul de învățământ următor îi așteptăm la Cernăuți.

Loredana CHIRIAC, Diana POPESCU,

Valentina POSTEVCA,

studente în anul trei la Colegiul Pedagogic din Cernăuți

Lasă un răspuns