Schisma ortodoxă! Politolog ucrainean: Distribuirea proprietății bisericești nu ţine de competenţa Radei Supreme

XZUnf0_5b0932f3926964_89803191-tmb-750x428xfill

Transferul  Catedralei „Sf. Andrei” din Kiev în  administrarea Patriarhiei Ecumenice de  Constatinopol nu ţine de competența Radei Supreme. O astfel de opinie a fost exprimată  de politologul ucrainean Mykola Spiridonov. Potrivit lui,  Parlamentul are funcţii legislative și nu se poate implica în distribuirea proprietății bisericești.

„În principiu, deputaţii nu au astfel de  competențe. Cu același succes se putea trece fabrica „Roşen” în administrarea Patriarhiei Ecumenice de  Constantinopol”, notează politologul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit presei ucrainene, în concluziile Departamentului științific și de experți al Radei Supreme   se indică lipsa motivelor pentru  care  Catedrala „Sf. Andrei” din Kiev a fost trecută în administrarea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol.

Reamintim că Rada Supremă a decis joi, cu votul a 237 de parlamentari, transferul Catedralei „Sf. Andrei” din Kiev în administrarea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, după ce preşedintele Petro Poroşenko a propus o inițiativă legislativă în acest sens. Catedrala va servi ca reprezentanţă a Patriarhiei Constantinopolului la Kiev.

Lasă un răspuns