Schroeder îl critică dur pe ambasadorul SUA la Berlin

1021963669

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a lansat un atac virulent împotriva ambasadorului american la Berlin, Richard Grenell, afirmând că felul în care acesta se comportă este insultător față de țara gazdă. „Germania nu poate accepta să fie tratată ca o țară ocupată,” a declarat fostul cancelar într-un interviu pentru agenția Reuters.

Grenell s-a grăbit să răspundă atacului lui Schroeder, criticând în același timp agenția de presă pentru răspândirea a ceea ce el a numit „mesajul lui Putin,” facând referire la faptul că fostul cancelar ocupă în prezent funcția de președinte al consiliului de administrație al gigantului energetic Rosneft, precum și al consorțiului Nord Stream AG, care se ocupă cu construcția și operarea conductei prin care Rusia vrea să exporte gaz natural în Germania, ocolind Ucraina și Polonia.

Analiștii cred că atacul lui Schroeder este, de asemenea, o nouă dovadă a anti-americanismului exagerat pe care mulți politicieni germani, în special din stânga eșichierului politic, îl manifestă față de Statele Unite și, mai ales, față de actualul președinte, Donald Trump.

Vorbind despre Grenell, Schroeder, care a fost cancelarul Germaniei între 1998 și 2005, a declarat că acțiunile ambasadorului american sugerează că el crede că Germania este ocupată de Statele Unite.

Lasă un răspuns