Se anunță prăpăd la Vama din Cernăuți! Reorganizare și disponibilizări în masă

Screenshot_1

Șeful Serviciului Vamal de Stat din Ucraina, Maxim Nefiodov, a anunțat despre crearea unui nou Birou Vamal în regiunea Cernăuți. Nefiodov spune că întreg personalul vamal va trece „printr-un proces de purificare”, iar șeful Vămii Cernăuți, Mykola Salagor, va fi înlăturat din funcție. „Cine demonstrează că este un angajat de încredere, eficient, onest și profesionist nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la locul de muncă. Vom căuta oportunități pentru a atrage cel mai bun personal”, a spus Nefiodov. Personalul vamal urmează să fie angajat pe bază de concurs. Actualmente în funcția de șef al noului Birou Vamal din regiunea Cernăuți a fost desemnat Ilia Samușko. Nefiodov a explicat că aceasta este o conducere temporară a structurii, care va fi schimbată în curând. „Domnul Samușko este acum managerul tehnic. În ceea ce privește cine va conduce structura pe termen lung, va avea loc un concurs la care toată lumea va avea dreptul să participe”. Noul Birou Vamal își va începe activitatea în decembrie 2019.

Reamintim că în timpul recentei vizite în regiunea Cernăuți, Maxim Nefiodov a dispus ca autoritățile locale, în termen de o săptămână, să prezinte propuneri de spații pentru noul Birou Vamal. Nefiodov și Premierul Oleksii Gonciaruk și-au exprimat indignarea că Vama din Cernăuți închiriază spații de la o firmă privată, proprietarul căreia ar fi implicat în scene de contrabandă. De asemenea, Premierul a pus sub semnul întrebării eficacitatea metodelor de luptă împotriva contrabandei la Vama din Cernăuți.

Pentru a spune clar: „Desigur, s-au pregătit bine pentru vizita noastră. Totul este curat, nu sunt cozi, vedem șoferi mulțumiți, scaner care funcționează și așa mai departe. Desigur, acest spectacol nu ne-a impresionat”, a declarat Premierul Gonciaruk după vizita efectuată la PTF „Porubne” la sfârșitul lunii octombrie.

În plus, Gonciaruk a făcut apel la Procurorul General, Ruslan Riaboșapka, privind demiterea procurorului regiunii Cernăuți. „Cu un procuror onest sistemul de contrabandă nu poate continua doi ani la rând», a spus Premierul. Săptămâna aceasta procurorul regiunii Cernăuți, Oleg Sobol, și-a dat demisia din funcție. Potrivit purtătorului de cuvânt al Procuraturii regiunii Cernăuți, Natalia Sokolovska, cererea de demisie a fost semnată vineri, 1 noiembrie.

Добавить комментарий