Se naște o nouă campioană? La 15 ani, o jucătoare din Ucraina a produs o surpriză imensă la Melbourne

1485584500_kostyuk_final1

Marta Kostyuk, locul 521 WTA, în vârstă de numai 15 ani, a produs o surpriză imensă la Australian Open. Ea a învins-o cu scorul de 6-2, 6-2, pe chinezoaica Shuai Peng, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 25, în primul tur de la Melbourne.

Ascensiunea jucătoarei din Ucraina, care a trecut în mai puțin de o oră de Shuai Peng, era oarecum așteptată.

După ce a primit un wild card, Kostyuk, câştigătoare a Australian Open la juniori, în urmă cu un an, a trecut de calificări pentru a ajunge prima dată pe tabloul principal al unui Grand Slam.

În calificări, Kostyuk le-a învins pe australianca Arina Rodionova, locul 120 WTA, Daniela Seguel din Chile, locul 207 WTA, iar apoi a trecut și de cunoscuta Barbora Krejcikova, din Cehia, locul 128 WTA. Toate victoriile ei au fost obţinute în trei seturi.

„Vârsta nu înseamnă nimic pentru mine. Nu mă gândesc la vârsta mea când joc, dar să fii tânără este uneori o oportunitate”, a spus ucraineanca, după ce a ajuns pe tabloul principal de la Australian Open.

Marta Kostyuk a evitat un nume greu în turul al doilea și are șanse importante să-și continue aventura la Melbourne. Ea o va întâlni pe, Olivia Rogovska, locul 162 WTA, beneficiară și ea a unui wild card, notează digisport.ro.

Lasă un răspuns