Secretarul General al OSCE despre problema lingvistică din Ucraina: „Nu vă grăbiți. Vă îndemn la dialog și la înțelegere reciprocă”

original (1)

Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, consideră că pentru ameliorarea relațiilor ucraineano-maghiare și excluderea în viitor a unor situații care afectează drepturile lingvistice ale cetățenilor care aparțin minorităților naționale, autoritățile din Ucraina ar trebui să se angajeze într-un dialog cu toate părțile interesate.

Opinia secretarului a fost expusă într-un interviu pentru agenția de știri Interfax Ukraina, notează Libertatea Cuvântului.

Thomas  Greminger a subliniat faptul că provine din Elveția, o țară unde există patru limbi oficiale, iar acest lucru nu reprezintă o problemă pentru concetățenii săi.

„Este necesar să se stabilească un dialog strâns cu comunitățile etnice și  lingvistice. Cred că cel mai important lucru este dialogul de la om la om și respectul. Nu vă grăbiți. Vă îndemn la dialog și la înțelegere reciprocă. Aceasta va ajuta, de asemenea, în situația cu Ungaria”, susține Secretarul General al OSCE.

Lasă un răspuns