Sediul „Societății Culturii Maghiare din Transcarpatia”, din nou în flăcări

95_main

La Ujgorod a fost iarăși incendiat  Sediul ” Societății Culturii Maghiare din Transcarpatia”. Despre aceasta anunță Serviciul pentru Situații de Urgență. Potrivit informațiilor oficiale, incendiul s-a produs  în jurul ore 3 din  noaptea de 26 spre 27 februarie. Din fericire, victime nu fost înregistrate.

„Flăcările au distrus  mobilierul și o parte  din bunuri pe o suprafață de 25 de metri pătrați”, a declarat Natalia Batâr, purtător de cuvânt  din cadrul Direcției Situațiilor de Urgență din regiunea Trancarpatia.

Potrivit presei locale, persoane necunoscute ar fi aruncat pe fereastra sediului o sticlă  cu amestec inflamabil care a dus la apariția incendiului.

Poliția a demarat o anchetă  penală pentru stabili  toate circumstanțele  producerii incendiului în conformitate cu punctul 2 al art. 194 a Codului Penală  – distrugerea intenționată sau deteriorarea proprietății prin incendiere.  Persoanele  vinovate riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 15 ani.

Reamintim că sediul „Societății Culturii Maghiare” de la Ujgorod a mai fost incendiat pe 4 februarie 2018. Doi radicali de dreapta din UE au aruncat un cocktail Molotov în fereastra clădirii.

FOTO: Мukachevo.net

Lasă un răspuns