Șeful Atlantic Council: SUA vor impune noi sancțiuni anti-ruse și vor livra arme Ucrainei

Herbst

Fostul ambasador al SUA în Ucraina, directorul Consiliului Atlantic (Atlantic Council), John Herbst, a declarat că în 2-3 luni „vom vedea că Statele Unite vor oferi arme Kievului și vor anunța noi sancțiuni împotriva Federației Ruse”, potrivit unui interviu acordat postului Radio Liberty.

„În două sau trei luni, vom vedea că SUA vor oferi arme Kievului și vor anunța noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu această agresiune (în strâmtoarea Kerch – n.r.). Cred că în următoarele opt până la zece săptămâni va apărea acest răspuns mai puternic din SUA. Și, pe lângă sancțiuni, va fi și asistență militară pentru Ucraina”, a subliniat el.

Potrivit fostului diplomat, acum există suficiente argumente „pentru a oferi rachete anti-navă și nave de patrulare, poate și alte echipamente militare…În Statele Unite sunt suficiente rachete de croazieră Harpoon, care se bazează pe tehnologii dezvoltate acum 30 de ani – și asta este ceva ce deja putem oferi“.

Fostul ambasador a spus că sprijinul pentru Ucraina în cadrul Congresului SUA este acum foarte puternic. Conform previziunilor sale, „el va rămâne cel puțin la fel de puternic și poate chiar să se intensifice”.

Lasă un răspuns