Șeful diplomației ungare: Ucraina pregătește o „a treia lovitură” împotriva minorităților naționale

peter-szijjarto-81486103

Ucraina pregăteşte o „a treia lovitură” împotriva minorităţilor naţionale, prin solicitarea preşedintelui Petro Poroşenko ca Rada Supremă să aprobe o lege privind sancţionarea dublei cetăţenii într-o procedură de urgenţă, a declarat marţi ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, relatează MTI, citat de Agerpres.ro.

Prima lovitură a fost modificarea legii educaţiei, urmată de o a doua lovitură care a implicat declararea Legii cu privire la principiile politicii lingvistice de stat în Ucraina drept neconstituţională şi planificarea amendării sale, a declarat Szijjarto în cadrul unei conferinţe de presă.

„Ucraina acţionează împotriva minorităţilor naţionale într-un mod vrednic de dispreţ şi premeditat”, a spus Szijjarto.

„Preşedintele Ucrainei acţionează împreună cu parlamentul pentru a elimina treptat drepturile dobândite de minorităţi, în timp ce conduce o „campanie mincinoasă”, pretinzând că sunt victime ale geopoliticii”, a adăugat şeful diplomaţiei ungare.

Ungaria îşi va menţine veto-ul asupra aderării Ucrainei la NATO dacă drepturile minorităţilor naţionale nu vor fi restabilite, a avertizat Peter Szijjarto.

Lasă un răspuns