Lovitură pentru mafia lemnului

original

Șeful Gospodăriei Silvice și de Vânătoare din regiunea Cernăuți a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască polițiștii.

Șeful pădurilor bucovinene încerca să ofere o mită de 10.000 $. În plus, acesta promitea o mită de 8 mii euro lunar pentru ca oamenii legii să nu se amestece în treburile întreprinderii pe care o conduce. Bărbatul a fost reținut în biroul de serviciu de către polițiști și anchetatorii de la Procuratura Militară, în timpul transmiterii primei părți a mitei.

Toată lumea știe că mafia lemnului face legea după bunul plac. Situația în care au ajuns pădurile din regiune și din întreaga țară stârnește indignare în rândul cetăţenilor. În repetate rânduri, organizațiile de mediu au reclamat dezastrul din păduri și schemele corupte ale exportului de material lemnos. Cu toate acestea, zilnic eșaloane încărcate cu lemn de înaltă calitate continuă să se îndrepte spre frontieră. În mod straniu, atât organele de drept, cât și lucrătorii vamali rămân orbi la cazurile de contrabandă evidentă. De ochii lumii, mai prind câte un țăran necăjit, care fură o căruță de lemne pentru necesitățile casei.

În Ucraina de mai mulți ani există o interdicție oficială la exportul buștenilor de calitate. Statisticile atestă însă o creștere drastică a exportului de lemn de foc și a traverselor (grindă din lemn). Acest material lemnos cu greu poate fi deosebit de buștenii de calitate. Potrivit datelor oferite de Vama Cernăuți, luna trecută a fost înregistrată o creștere semnificativă a numă- rului de firme, care exportă sau intenționează să exporte material lemnos din regiune. În primele 10 luni ale anului curent prin punctele vamale din regiunea Cernăuți au fost transportate 638 mii tone de lemn, dintre care exportul a constituit 257,6 mii tone, restul fiind încărcături aflate în tranzit și care provin din Belarus, Rusia, Germania, Lituania și Polonia.

original (1)

Lasă un răspuns