Serghii Deineko: 70 de grăniceri ucraineni și-au dat viaţa în războiul din estul țării

A875ABA8-C3BB-471D-856A-A414739AB06F_cx0_cy9_cw0_w1023_r1_s

Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei dispune de un plan de acţiune în cazul unei ofensive deschise din partea Rusiei, a declarat şeful serviciului menţionat, Serghii Deineko, în cadrul unui forum internaţional desfăşurat la Kiev, potrivit agenţiei de presă Interfax-Ukraina.

„Desigur, planul există, dar eu nu-l pot expune în public. Vă pot spune doar atât: Paza de coastă va acţiona prin toate mijloacele posibile. Dacă va fi nevoie să-şi dea viaţa pentru a apăra frontiera ţării noastre, grănicerii o vor face”, a declarat Serghii Deineko, subliniind că de când a început agresiunea rusă, 70 de grăniceri ucraineni au fost ucişi apărând frontierele ucrainene.

Preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, l-a numit pe colonelul Serghii Deineko în funcţia de şef al Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei la 13 iunie 2019, potrivit portalului Gordon.ua.

În 2014, el s-a aflat în fruntea Detaşamentului de grăniceri care asigura paza frontierei în zona regiunii Lugansk, din care o parte este controlată de către rebeli separatişti proruşi. El a fost rănit în 2014, în timpul unui atac al rebelilor proruşi.

Lasă un răspuns