Serviciul britanic de informații a accentuat asupra unei  probleme serioase pentru Forțele Armate ale Rusiei

19 07 2022 Ф 2

Forțele ruse care au invadat în Ucraina se  confruntă cu problema lipsei efectivului necesar. În plus, ele sunt nevoite să rezolve și o dilemă: să trimită rezervele în Donbas sau să se apere lângă Herson. După cum se menționează în comunicatul Ministerului britanic al Apărării, Federația Rusă continuă să folosească nominal șase armate separate pentru ofensiva sa din Donbas. În componență deplină, înainte de invazie, aceste formațiuni au fost create pentru un efectiv de 150 de mii de militari.

Dar, iată, Institutul pentru Studierea Războiului  a comunicat că încercarea președintelui rus, Vladimir Putin, de a proteja etnicii ruși de mobilizare poate provoca rezistență în unele enclave etnice ale Federației Ruse. S-a atras atenția asupra publicării de către postul rusesc Telegram „Rybar” a unui reportaj despre organizația „Nova Tuva”, care este formată din activiști din Tuva, pe care autorii publicației îi acuzată de răspândirea propagandei antebelice și a intoleranței între etniile din Rusia. „Acest reportaj este notabil în contextul creșterii recente a numărului de batalioane regionale de voluntari din rândurile grupurilor etnice”, menționează analiștii militari.

Institutul și alte organizații au accentuat anterior asupra predominației batalioanelor rusești în Ucraina, care includ trupe din Cecenia, Osetia de Sud, Tuva, Tatarstan, Bașkortostan, Ciuvașia și alte regiuni non-rusești. Acest lucru poate atesta faptul că Putin nu dorește să efectueze o mobilizare generală, parțial din cauza nedorinței sale de a mobiliza un număr mare de etnici ruși. Dorința evidentă a lui Putin ca populația nerusă a Federației Ruse să suporte greul războiului la această etapă poate cea tensiuni interne în regiunile respective, au conchis specialiștii de la Institutul  pentru Studierea Războiului   din SUA.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий