Serviciul de Securitate al Ucrainei a depistat un spion rus în Rivne

1_n_2023_73625470

În regiunea Rivne, a fost reținut un agent secret al Serviciului de Spionaj Militar din Rusia (GRU) – transmite Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Spionul rus – cetățean ucrainean cu domiciliu permanent în Rusia, intenționa să recruteze un ofițer ucrainean de rang înalt din cadrul Forțelor terestre ai Armatei ucrainene.

În caz dacă ofițerul recrutat transmitea documentele secrete de stat, în ceea ce privește pregătire de luptă, armamentul militar, desfășurarea mobilizării a forțelor armate și cooperarea militară cu partenerii externi, agent (GRU) trebuia să-i ofere vânzătorului de patrie și familiei sale cetățenie rusă și o sumă importantă de bani. Potrivit SSU, valoarea totală a sumei era pusă la dispoziție în funcție de semnificația și importanța secretelor militare.

Ofițerul ucrainean, „acceptând oferta de cooperare” cu serviciile speciale rusești, a apelat la SSU. La 7 octombrie agentul rus a intrat în Ucraina cu scopul de a obține documentele secrete. A doua zi, el a fost reținut de către lucrătorii SSU atunci când „nădăjduia” să primească de la ofițer ucrainean „stick-ului” cu „secretele militare ucrainene” care de fapt erau informații false.

Lasă un răspuns