Serviciul Fiscal „a luat la ţintă” automobilele cu numere de înmatriculare străine

1376602848-random4595-16_08_13

Organele de stat şi, în primul rând, Serviciul Fiscal de Stat, se vor ocupa în modul cel mai serios de automobilele cu numerele de înmatriculare străine. Potrivit directorului principal al firmei Wiseman Rose LLP, Serghii Kreimer, Serviciul Fiscal de Stat pregătește deja listele tuturor automobilelor, aduse în ţară în regim de tranzit sau temporar, începând de la 1 ianuarie 2007.

Maşinile care vor încălca regimul vamal mai mult de 48 de ore vor fi date în căutare. De la 1 noiembrie acest lucru se face în mod automat. Lucrătorii Serviciului Fiscal sunt gata să patruleze străzile împreună cu poliţia. Astfel ei planifică să descopere mai repede automobilele, şoferii cărora au încălcat regimul. Pentru controale suplimentare vama planifică să se adreseze ţărilor, unde automobilele respective sunt înregistrate. În afară de aceasta, se presupune că există persoane juridice fictive în Lituania şi Bulgaria, care au înregistrate câte 2.0003.000 de automobile. În cazul neachitării amenzii în decursul a 5 zile, automobilele vor fi arestate.

O atenţie deosebită se va acorda automobilelor cu numere de înmatriculare străine, folosite în scopuri comerciale. În caz că cetăţeanul a adus în ţară câteva automobile şi nu a achitat taxa vamală, el va fi tras la răspundere penală.

Vă amintim că rezidenţii din Ucraina (cetăţenii şi cetăţenii străini înregistraţi) au dreptul să aducă în ţară automobile în regim de tranzit pe un termen de până la 10 zile. Nerezidenţii au dreptul temporar pe un termen până la un an, însă în timp de 60 de zile autovehiculul urmează să fie înregistrat la poliţie.

Lasă un răspuns