Sfaturi utile pentru un grătar reuşit

care-este-secretul-unui-gratar-reuit-770x428

În aceste zile minunate de mai, foarte multe familii preferă să se odihnească în sânul naturii împreună cu prietenii. Meniul este stabilit, invitaţiile sunt făcute, lista de cumpărături este pusă la punct, la fel şi locul. Totul este planificat din timp, pentru ca această zi să fie una ideală. Iată doar câteva sfaturi pentru a obţine şi un grătar perfect.

* Nu gătiţi carnea direct din frigider. Este foarte important să lăsaţi carnea la temperatura camerei înainte de a o pune pe grătar. În caz contrar, riscaţi ca friptura să fie crudă în interior.

* Încingeţi bine grătarul. Dacă doriţi să obţineţi o crustă apetisantă pentru friptură, trebuie să aveţi grijă ca grătarul să fie bine încins înainte de a pune carnea. De asemenea, acest lucru ajută şi la igienizarea grătarului.

* Cu cât carnea e mai sub- ţire, cu atât mai uşor se coa- ce. Cu cât friptura este mai subţire, cu atât mai puţin va dura să se coacă şi în interior, fără a se arde deasupra. Pentru a obţine o crustă apetisantă, trebuie să mişcaţi carnea cât mai puţin. Carnea trebuie întoarsă o dată, maximum de două ori.

* Nu turnaţi marinada pes- te carnea aflată pe grătar. Focul se va înteţi şi o va arde. Este indicat să scurgeţi excesul de marinadă din carne înainte de a o pune pe grătar.

* Lăsaţi friptura să se „odihnească». Friptura va fi şi mai gustoasă, dacă o lăsăm puţin să „respire». Astfel va deveni mai suculentă în interior şi mai gustoasă.

* Curăţaţi grătarul. Prin curăţare, grătarul se va păstra mai mult timp, şi în plus, se va reduce şi timpul de gătire a preparatelor. De asemenea, un grătar curat va ajuta preparatele să aibă un gust mai bun. Grătarul trebuie curăţat temeinic după fiecare utilizare.

Добавить комментарий