Sinceritatea – virtutea unei adevărate actriţe

4ca92232-e1a0-4dd9-a006-5327c62d1e16 (1)

4ca92232-e1a0-4dd9-a006-5327c62d1e16 (1)Interpreta Alina GROSU este  unica în Ucraina, care şi-a început cariera profesionistă la vârsta de patru ani

Viaţa cernăuţenei Alina Grosu, înzestrată cu har deosebit – vocal şi artistic, încă din copilărie decurge în văzul publicului larg. Şi acum, când împlineşte frumoasa vârstă a tinereţii – 20 de ani, are în palmaresul său realizări, pe care unii le obţin după o perioadă înde­lungată, de muncă intensă. Ea s-a format ca artistă de estradă şi, fiind absolventa Institutului de artă cinematografică din Moscova – alma mater a multor vedete din întregul spaţiu postsovietic, are roluri în câteva filme cu priză la spectatori. Micul său jubileu Alina Grosu îl marchează tot pe terenul de filmare.

Alina Grosu a debutat pe scenă la vârsta de patru ani. În iarna anului 1998 ea a devenit învin­gă­toa­re a Concursului „Mini-miss Ucrai­na” şi atunci a fost observată de vestita interpretă Irina Bilyk, care a hotărât s-o susţină, încre­dinţându-i câteva cântece de ale sale. Ele i-au adus micuţei Alina Grosu popu­lari­tate în întreaga Uc­raină.
Având şase ani, de acum la Kiev, Alina a început să participe ca un adevărat profesionist la show-businessuri. Până în prezent are şap­te albume solo, al treilea – „Marea se zbuciumă”, devenind de aur. Vor­bind despre realizările ei, vom men­ţiona că Alina Grosu este deţină­toarea premiului întâi al Concursu­lui „Vernisaj de cântece”, diploman­tă a Concursului „Steaua din zori”, prima vicemini-miss Uc­raina. Ta­len­­tata cernăuţeană a par­ticipat la toate Concursurile „Şla­gărele anu­lui” de rând cu artiştii ma­turi, precum şi la toate programele „Cân­tecul anului”. Anume de la acest concurs interpreta în vârs­tă de patru ani, Alina Gro­su, şi-a în­ceput cariera profe­sio­­nistă. A fost numită „Omul anului 2001” la secţiunea „Copilul anului”. A participat la Pro­iec­tul „Eurovi­sion” pentru copii.
În 2010, după absol­virea în regim extern a Gim­naziului nr. 75 din Kiev, Alina Grosu a fost înmat­ric­u­­lată la Uni­versi­tatea de stat de cinematografie din în­trea­ga Rusie. Fiind studen­tă în anii trei şi patru, Alinei Grosu i s-au încredinţat roluri în câteva filme. Este vorba de „Pasărea în co­li­vie” şi „Infracţiune în sca­ma­torie”, precum şi de se­ria­lul „Soţiile ofiţerilor” (12 serii) despre cel de-al Doilea război mondial, care a rulat pe ecranele TV.
AlinaGrosuFiind întrebată ce-i este mai aproape de suflet – ipostaza de actriţă sau cea de interpretă, Alina Grosu a răspuns: „Sincer – nu ştiu. Mai mult ţin la măiestria actoricească, fiindcă acolo nu poţi să nu fii sinceră. Dacă nu ai har şi studii, nu vei reuşi nici­odată. În show-business, de cele mai multe ori, trebuie să te aliniezi la publicul care te ascultă”.
Jurnaliştii deseori o întreabă pe Alina Grosu cum reac­ţio­nează ea la critica, făcută la ad­resa ei. „Accept o critică cons­truc­­tivă. În ceea ce priveşte creaţia mea – s-o discute. Sincer vorbind, puţin mă interesează aceasta. Fără doar şi poate, eu cânt pentru oameni. Şi nu accept când unii mă critică drastic, fără să pătrundă în esenţa cântecului. Ţin foarte mult la admiratorii mei. Pentru mine este important să fiu primită aşa cum sunt”, a răspuns in­terpreta şi actriţa Alina Grosu.
De fapt, Alina Grosu pre­ţuieşte mult studiile primite la una dintre cele mai pres­ti­gioase instituţii de învă­ţământ în domeniul artei cinematog­ra­fi­ce. „În pre­zent, în Ucraina sunt ap­re­ciate studiile ale­­se de actorie”, afirmă tânăra ac­triţă.
La între­ba­rea un­de e mai uşor să-şi facă o carieră, Alina Gro­su răs­pun­de fără a chibzui mult: „Desigur, în Uc­raina. E o ţară cu multe talente. E plăcut să te afirmi în ţara ta, unde toţi te cunosc şi pe toţi îi cu­noşti”. Însă vom men­­ționa că Alina Gro­su pro­pagă cultura în lu­me. CD-urile ei sunt foar­te căutate în Hong Kong, bunăoară.
În memoria admiratorilor artei muzicale Alina Grosu s-a întipărit încă de când era fetiţă, care prin talentul său a cucerit atâtea inimi. Însă, actriţa şi interpreta cu renume, pornită deja pe calea largă a artei, tinde să-şi schimbe ima­ginea, ca publicul s-o cunoască altfel – mai perfectă din punct de vedere profesional şi spiritual.
În momentul de față Alina Grosu se filmează în Bielarus. În noua peliculă cinematografică ră­sună și cântecul ei ”Iartă-mă, dra­goste”.
Dorim ca steaua vestitei noastre bucovinene să urce cât mai sus pe bolta culturii.
Vasile CARLAŞCIUC

Добавить комментарий