Sistemul antirachetă pentru Ucraina poate preveni multe tragedii asemănătoare cu cea din regiunea Odesa

2 07 2022 F 3

Ministrul de Externe,  Dmytro Kuleba, a cerut partenerilor occidentali să furnizeze Ucrainei arme antirachetă pentru a se apăra de atacurile rusești precum cel din regiunea Odesa.

„Statul terorist al Rusiei își continuă războiul împotriva populației civile, provocând atacuri cu rachete asupra regiunii Odesa în timpul nopții, ucigând zeci de oameni, inclusiv copii. Solicit partenerilor să ofere Ucrainei sisteme moderne de apărare antirachetă cât mai curând posibil. Ajutaţi-ne să salvăm vieți și punem capăt acestui război”, a scris şeful diplomaţiei ucrainene pe Twitter, citat de „Evropeiska pravda”.

Potrivit celor mai recente date de la salvatori, în urma unui atac cu rachete rusești la 1 iulie în satul Sergiivka, raionul Belgorod-Dnistrovski, regiunea Odesa, 20 de persoane au fost ucise.

În timpul bombardamentului, un centru de reabilitare pentru copii aparținând Republicii Moldova a fost avariat, unul dintre angajații acestuia a fost ucis.

Centrul este destinat copiilor din Moldova cu probleme de sănătate care ar putea să se odihnească și să beneficieze de asistență calificată pe litoralul Mării Negre.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий