Șoferii moldoveni au interdicție de ieșire din Transnistria spre Ucraina

images_cms-image-000084513

Șoferii care traversează așa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina, sunt informați, prin intermediul unor pliante în limba rusă și în română, scrisă cu caractere chirilice, despre restricția de traversare a frontierei de stat pe segmentul nistreano-ucrainean pentru cetățenii R. Moldova, care conduc vehicule cu numere de înmatriculare moldovenești și care au permise de conducere, emise în R. Moldova, transmite Deschide.md.

În textul pliantelor distribuite este specificat că măsura aplicată este răspuns la restricționarea dreptul cetățenilor, care conduc vehicule cu numere de înmatriculare nistrene, și care au permis de conducere, emis în Republica Moldovenească Nistreană, de a călători în afara Republicii Moldova.

„Stimați cetățeni ai Republicii Moldova, vă informăm că, începând cu 10 ianuarie anul 2020, autoritățile de stat și guvernul Republicii Moldova au decis în mod unilateral să restricționeze dreptul cetățenilor, care conduc vehicule cu numere de înmatriculare nistrene, și care au permis de conducere, emis în Republica Moldovenească Nistreană, de a călători în afara Republicii Moldova”, se arată în mesajul de pe pliantele distribuite la punctele de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina, potrivit unor poze postate pe o rețea de socializare.

„În scopul protejării drepturilor și libertăților inalienabile ale omului și cetățeanului, precum și respectării procedurii de paritate de circulație a vehiculelor prin teritoriul Republicii Moldovenești Nistrene, vă informăm despre introducerea măsurilor de răspuns similare. Începând cu 24 ianuarie 2020, sunt introduse restricții la traversarea frontierei de stat pe segmentul nistreano-ucrainean pentru cetățenii Republicii Moldova, care conduc vehicule cu numere de înmatriculare moldovenești și care au permise de conducere, emise în Republica Moldova”, se mai arată în textul din pliantele distribuite.

Amintim că, din data de 24 ianuarie curent, regimul separatist de la Tiraspol interzice automobilelor cu numere de înmatriculare moldovenești să treacă prin așa-zisele puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina.

Lasă un răspuns