Sondaj: Cum ar vota ucrainenii la alegerile parlamentare și prezidențiale

02_24_2020_05_12_pm_GNf14sPTs3985EhuIl5pEq7ChV177ERby9eEe6Ss

Potrivit datelor unui sondaj inițiat de Institutul Internațional de sociologie din Kiev, dacă alegerile parlamentare ar fi fost organizate în februarie 2020, în legislativ ar accede patru formațiuni politice. Este vorba de Partidul „Slujitorul poporului”, care ar acumula 21,7% din voturi, Partidul „Platforma de opoziție — pentru viață”, pentru care ar vota 8,7% dintre cetăţeni, Partidul „Solidaritatea Europeană”, care ar acumula 6% şi Partidul „Patria — Batkivșcina”, pentru care şi-ar da votul 5% dintre respondenţi, transmite Interfax Ukraina, citat de Libertatea Cuvântului.

Același studiu sociologic relatează că în cazul în care se vor organiza alegeri prezidențiale anticipate, președintele în vigoare Volodimir Zelenski este politicianul creditat cu cea mai mare încredere de către cetățeni – 24,8%.

Iurii Boiko, liderul  Partidului „Platforma de opoziție — pentru viață” ocupă poziția a doua, cu 7,3%, ex-președintele Petro Poroșenko — 6,5%, iar fostul prim-ministru, Iulia Timoșenko se află pe locul patru — 3,9%.

La acest sondaj realizat de Institutul Internațional de sociologie din Kiev în perioada 8-18 februarie, au răspuns 2038 de persoane majore din 110 localități ucrainene, cu excepția peninsulei Crimeea și teritoriilor necontrolate din Donbas.

Добавить комментарий