Sondaj de opinie: Peste 71% dintre alegători îl vor vota pe Vladimir Zelenski la alegerile prezidențiale

1554464161-9952
Noile sondaje arată că cu o săptămână înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale, pentru Vladimir Zelenski ar vota 71.4%, iar pentru actualul președinte, Petro Poroșenko doar 28.6%.
Vladimir Zelenski este susținut de majoritatea cetățenilor ucraineni, care l-ar vota în turul doi. Acesta ar acumula de trei ori mai multe voturi la scrutin decât actualul președinte. Aceste date sunt prezentate de Grupul Sociologic „Reiting”.
Chestionarea respondenților s-a desfășurat în perioada 5-10 aprilie în diferite localități  ale țării. La sondaj au participat 3000 de oameni.

Potrivit studiului, în turul 2, Zelenski va fi susținut de 51% din totalul de alegători, în timp ce pentru Poroșenko doar 17.8% dintre cetățenii cu drept de vot l-ar vota.

Cu toate acestea, categoria alegătorilor care s-au decis cu cine să voteze (71.4%) îl vor susține pe Zelenski, iar 28.6% – pe Poroșenko.

Sondajul mai arată o tendință pozitivă pentru candidatul Zelenski. Printre ucrainenii care, inițial erau indeciși, până la urmă aleg să voteze cu acesta.

Lasă un răspuns