Sondaj. Le Pen, favorită să câștige primul tur de scrutin în Franța

5a44c5fffb30ab6a61d759779d0f219a2b685192

Marine Le Pen, lidera partidului de extremă dreaptă Frontul Național, este favorită pentru a câștiga primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, potrivit unui sondaj realizat de Harris Interactiv, citat de News.ro.

Sondajul realizat de Harris Interactiv pentru turul de scrutin din 23 aprilie o creditează pe Le Pen, care conduce partidului antiimigranţi şi eurosceptiv Frontul Naţional, cu 24% din intenţiile de vot.

Pe a doua poziţie se află Macron, cu 21% din intenţiile de vot.

Francois Fillon, care în urmă cu două săptămâni era favorit să câştige alegerile, dar ale cărui şanse au scăzut semnificativ în urma scandalului angajărilor fictive, ar urma să obţină 19% din voturi, potrivit sondajului.

Autorii sondajului au plecat de la premisa că Francois Bayrou, de centru, va candida. Acesta este creditat cu 5% din intenţiile de vot.

Bayrou nu şi-a anunţat oficial candidatura, iar dacă decide să nu se înscrie în cursă, alegătorii săi se vor orienta, probabil, către Macron sau Fillon.

Alte două sondaje publicate miercuri au creditat-o pe Le Pen cu un avantaj similar în primul tur de scrutin, dar au anticipat că fostul bancher de investiţii o va învinge în al doilea tur de scrutin. Macron ar urma să obţină 63% din voturi, iar Le Pen are 37%.

Sursa: Digi24.ro

Добавить комментарий