Sondaj: Tymoșenko îl devansează pe Poroșenko în ratingul prezidențial

Ukraintsyi-gotovyi-zamenit-Poroshenko-na-Timoshenko

În caz dacă alegerile prezidențiale ar avea loc în luna decembrie, favoriții cursei sunt Iulia Tymoșenko, Petro Poroșenko, Anatol Gryțenko, Iuri Boiko și Oleg Leașko. Acest lucru demonstrează rezultatele unui sondaj de opinie, efectuat în perioada 2- 14 decembrie de către Institutul Internațional de Sociologie din Kiev.

Voturile ar fi distribuite în felul următor: 7,9% ar vota pentru Iulia Tymoșenko, 6,5% pentru Petro Poroșenko, 4,9% pentru Anatol Gryțenko, 3,6% pentru Iuri Boiko și 3,5% pentru Oleg Leașko. De asemenea, 3,2% dintre alegători l-ar susține pe Andrii Sadovyi, 3% – pe Vadym Rabinovyci, 1,4% – pe Volodymyr Groisman, 1,2% – Oleg Tiahnibok și 0,4% – Arseni Iațeniuk. 4,5% dintre respondenți au declarat că ar tăia din listă numele tuturor candidaților, 15,3% ar prefera să nu voteze, iar 39,1% nu s-au determinat pe cine să voteze.

În același timp, majoritatea ucrainenilor sunt decepționați de partide și politicieni, potrivit unui sondaj realizat de Centrul Razumkov din Kiev. Nivelul de încredere în Rada Supremă, în partidele politice și politicieni rămâne extrem de scăzut. Majoritatea cetățenilor (46%) nu văd în Ucraina lideri politici, care ar putea gestiona efectiv țara. 49% dintre cetățeni consideră că nu există partide și mișcări politice demne să conducă țara. Acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat de Centrul Razumkov.

Lasă un răspuns