Sora de caritate a Ropcei

Screenshot_2

Zilele acestea, doamnei Galina Raifurac i s-a înmânat diploma de „Cetățean de onoare al satului Ropcea”.

– Pentru o astfel de hotărâre au votat toți deputații Consiliului sătesc, prezenți la sesiune, spune primarul Ilie Olaru. Doamna Galina a ajuns la o vârstă onorabilă și 50 de ani din viață i-a consacrat ocrotirii sănătății sătenilor. A fost soră medicală la Ambulatoriul din sat și este stimată de toți locuitorii Ropcei. Satul e mare, întins și i-a fost greu să parcurgă permanent drumurile de câțiva kilometri de la un cătun la altul. Dar și-a făcut cinstit datoria, așa cum i se cuvine unui adevărat lucrător medical.

Când a fost ales primar pentru prima dată, în anul 2007, domnul Ilie Olaru a avut grijă să asigure cu mașină Ambulatoriul.

– Am considerat că mai întâi trebuie să dispună de un mijloc de transport Ambulatoriul și nu primăria, continuă domnul Ilie Olaru. Acum o avem ca medic de familie pe doamna Oksana Polișciuk din Storojineț. Ea este foarte disciplinată, e mereu la datorie și și-o face așa cum se cuvine. Consiliul sătesc are grijă ca Ambulatoriul să dispună de toate cele necesare, doar este vorba de sănătatea oamenilor noștri.

Lasă un răspuns