Soția lui Zelenski, spitalizată în urma complicațiilor provocate de COVID-19

Screenshot_1

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a fost spitalizată cu pneumonie bilaterală, după ce săptămâna trecută aceasta fusese testată pozitiv cu COVID-19. În prezent starea ei este stabilă comunică  Biroul președintelui Ucrainei.

Administrația prezidențială a mai comunicat că rezultatele celor mai recente teste ale preşedintelui Volodimir Zelenski şi copiilor cuplului au fost negative. Olena este sub supravegherea medicilor și nu are nevoie de respirație asistată.

„Diagnosticul actual al Olenei Zelenska este COVID-19 — pneumonie polisegmentară bilaterală de severitate moderată. Ea nu necesită aport de oxigen. Starea sa este stabilă”, se precizează în comunicatul preşedinţiei.

Ucraina a înregistrat în ultimele zile o creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID-19 pe fondul relaxării măsurilor antiepidemice. Guvernul dă vina pe neglijarea regulilor de prevenţie de către populaţie.

„Noi toţi am confundat măsurile de relaxare a carantinei cu eliminarea completă a tuturor restricţiilor”, a afirmat marţi ministrul sănătăţii, Maksim Stepanov, într-un briefing de presă televizat.

În total, Ucraina a raportat până acum 32.476 de cazuri de COVID-19, dintre care 912 decese.

Добавить комментарий