Statele Unite oferă Ucrainei bărci de patrulare din clasa «Island»

1538076589-7857

Statele Unite au înmânat două bărci de patrulare de tip Island către Forțele Navale din Ucraina. Ceremonia de primire a navelor a avut loc pe teritoriul Gardei de Coastă a SUA «Baltimore», unde a participat președintele Petro Poroşenko și soția sa, Maryna Poroşenko.

Certificatele privind transferul celor două nave s-a făcut în prezența președintelui Petro Poroşenko şi au fost semnate de viceamiralul Gardei de Coastă a SUA, Michael Mcallister și comandantul forțelor navale din Ucraina, Ihor Voronchenko, potrivit UNIAN.

Poroșenko  a precizat că conducerea Statelor Unite, președintele Statelor Unite, a dovedit încă odată că s-a angajat în protejarea dreptului internațional, pentru a susține un popor iubitor de libertate în căutarea păcii, democrației și independenței.

«Primele două bărci din clasa » Island » cosolidează şi mai mult alianța navală între popoarele noastre», a declarat președintele, adăugând că asistența acordată va fi suplimentată de ajutorul acordat de SUA pentru construirea Centrului de Comandă al Marinei din Ucraina în Ochakiv .

 

Добавить комментарий