Statul îi ajută pe copiii orfani să-şi cumpere case sau apartamente

2 12 2021 ИНФО 2

Trei copii orfani din raionul Cernăuţi şi-au cumpărat case de locuit pe banii primiţi de la stat. Fiecăruia i s-au repartizat câte 371 mii grivne. Un tânăr dintre ei şi-a găsit o casă în satul Cameanca, altul – un apartament în Hliboca, iar fata – o casă în satul Budeneţ, comunică ARS Cernăuţi.  Şeful Administraţiei Raionale de Stat Cernăuţi, Dmytro Kozariiciuk, a menţionat: „Fiecare copil, care se confruntă cu asemenea greutăţi, trebuie să se bucure şi de mila Domnului, şi de protecţia  statului. De aceea, una din direcţiile prioritare ale puterii rămâne asigurarea cu spaţiu locativ a copiilor orfani şi a persoanelor din rândurile lor”.

Aceşti trei copii orfani s-au folosit la cumpărarea caselor şi apartamentelor de subvenţiile din Bugetul de stat, repartizate regiunii încă în anul 2020.

Anul trecut regiunea Cernăuţi a primit 14,5 milioane grivne pentru compensările băneşti adresate copiilor orfani şi copiilor lipsiţi de tutela părintească. Suma respectivă a fost împărţită la 34 de persoane cu facilităţi. Până în momentul de faţă de subvenţii s-au folosit 28 dintre aceste persoane.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий