Stegarii Ucrainei la Olimpiada de la Tokio

22 07 2021 ИНФО 1

Mâine la Tokio va fi aprins focul olimpic. La ceremonia de inaugurare a celei de-a XXXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară, pentru prima dată, din partea țărilor-participante onoarea de a purta drapelul li se va acorda la doi sportivi – unui bărbat și unei femei. Ucraina va fi reprezentată  de cei mai experimentați sportivi ai lotului ei olimpic – Bogdan Nikișin, maestru emerit al sportului, campion mondial, premiant multiplu al campionatelor mondiale și europene la scrimă, și Olena Kosteviyci, maestru emerit al sportului, campioană olimpică la tragere cu glonț.

Campionul mondial la scrimă, Bogdan Nikișin, din orașul Dnipro e cel mai în vârstă sportiv din Naționala olimpică a Ucrainei. Jocurile de la Tokio sunt a patra în cariera sa sportivă. „Pentru mine este o mare onoare să port drapelul Ucrainei. Este o inițiativă minunată să fie câte doi stegari de la fiecare țară și, cred, că aceasta va deveni o frumoasă tradiție”, a accentuat Bogdan Nikișin.

Jocurile Olimpice de la Tokio vot fi primele cu semn de paritate în ce privește genul. Doar circa 49 la sută dintre participanții la competiție sunt femei.

Olena Kostevyci, de asemenea, are o bogată experiență în sportul de tragere cu glonț. Este campioană olimpică (2004), a fost premiată de două ori cu medalie de bronz la Olimpiada din 2012. Jocurile Olimpice de la Tokio sunt a cincea în cariera ei sportivă.

Jocurile Olimpice de la Tokio se vor desfășura în perioada 23 iulie – 8 august. Ucraina este reprezentată 158 de olimpieni care vor participa la 25 genuri de sport.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий