Stoltenberg a numit condiția pentru aderarea Ucrainei la NATO

NATO Secretary General Jens Stoltenberg speaks during a news conference at the NATO Headquarters in Brussels, Belgium, February 1, 2017. REUTERS/Yves Herman

Ucraina și Georgia ar trebui să efectueze o serie de reforme pentru a deveni membre ale NATO. Această declarație a fost făcută de secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, pe 17 noiembrie, la Forumul de Securitate din Canada,  transmite Vocea Americii.

”Evident, pentru a deveni membru al NATO, este necesar să fie îndeplinite cerințele Alianței și realizarea reformelor. Atât Georgia, cât și Ucraina, se axează acum pe reforme, pe modernizarea instituțiilor de apărare, pe combaterea corupției și pe consolidarea instituțiilor democratice. NATO, Canada și alți aliați ajută atât Ucraina, cât și Georgia în implementarea acestor reforme „, a spus Jens Stoltenberg.

În același timp, secretarul general a menționat că ușile NATO sunt deschise noilor membri. De asemenea, potrivit lui Stoltenberg, de la sfârșitul Războiului Rece, numărul membrilor NATO aproape că s-a dublat.

Lasă un răspuns