Studiile arata ca până la 80% dintre bucovineni duc lipsa de vitamina D

osteoporoz_7

Osteoporoza este o boală caracterizată prin scăderea masei osoase şi deteriorarea ţesutului osos care afectează peste 40 la sută din femei și 20 la sută din bărbații cu vârste de peste 50 de ani.

Potrivit colaboratorului Catedrei „Alergologie Endocrinologie şi Imunologie Clinică din cadrul Universității Bucovinene de Stat de Medicină, Ivan Pankiv, medic doctor în Științe Medicale, mortalitatea din cauza acestei boli ocupă la nivel mondial locul patru în rândul bolilor netransmisibile.

Riscului sunt expuși și locuitorii regiunii Cernăuți. În urma unui studiu care recent s-a desfășurat în Bucovina, s-a constatat că 80 la sută din locuitorii ținutului duc lipsa de vitamina D, iar în raioanele montane acest procentaj poate ajunge chiar și la 100%.

Vitamina D, supranumită și „vitamina soarelui”, joacă un rol vital pentru protejarea organismului nostru de o serie de afecţiuni cronice. De aceea, este esenţial să cunoaștem atât simptomele unui deficit al acestei substanţe în corp, cât și sursele valoroase care ne asigură necesarul zilnic.

Lasă un răspuns