Studiu: Stima de sine este afectată de rețelele de socializare

a3ef21be-84db-4ed1-906a-43ffd0fbf409

Cercetătorii au descoperit că fotografiile, adesea editate în exces, pe care le vedem pe rețelele de socializare ne fac să ne simțim rău față de propria noastră imagine.

Cercetările privind legătura dintre rețelele de socializare și imaginea corporală sunt într-un stadiu incipient. Acest lucru înseamnă că deocamdată nu se poate demonstra 100% dacă, de exemplu, Facebook-ul ar putea provoca cuiva sentimente negative despre aspectul său.

„Oamenii își compară aspectul fizic cu cel al oamenilor din fotografiile postate pe Instagram sau pe orice platformă pe care o folosesc”, spune Jasmine Fardouly, cercetător la Universitatea Macquarie din Sydney, Australia.

Sondajele arată că femeile au tendința de a se compara cu diferite persoane publice pe care le văd în fotografiile din mediul online, dar niciodată cu membri ai familiei.

Amy Slater, profesor la Universitatea din West Anglia, Bristol, a publicat un studiu în 2017, în care 160 de studenți de sex feminin au văzut poze cu citate #fitspo, citate de auto-compasiune, fie un amestec de ambele, toate provenind din conturile reale pe Instagram.

Lasă un răspuns