SUA comemorează 19 ani de la atentatele din 11 septembrie

389745

Pe 11 septembrie 2001, o serie de atacuri sinucigașe îndreptate împotriva Statelor Unite, coordonate de Al-Qaeda, au șocat întreaga planetă.

În acea dimineață, 19 teroriști au deturnat patru avioane de pasageri care zburau spre San Francisco și Los Angeles de la Boston, Newark, și Washington, D.C. (Aeroportul Internațional Dulles Washington). Ulterior, le-au transformat în adevărate proiectile pentru anumite clădiri-țintă.

După ce au preluat controlul avioanelor, teroriștii au înfipt două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, adevărate simboluri ale orașului.

La ora 08.46, zborul American Airlines numărul 11 s-a prăbușit în Turnul de Nord al World Trade Center, urmat de zborul United Airlines numărul 175, care a lovit Turnul de Sud la ora 09.03.

În urma acelui atac, au murit toate persoanele de la bordul aeronavelor, dar și mulți oameni care lucrau în cele două clădiri. După două ore, ambele construcții s-au prăbușit, distrugând și alte clădiri din jur. Apoi, teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C.

Era zborul American Airlines numărul 77, prăbușit la ora 09.37. Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, la ora 10.03, după ce unii dintre pasageri și membrii ai echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptau către Washington, D.C.

Era zborul United Airlines numărul 93, a cărui țintă finală se presupune a fi fost fie Capitoliul Statelor Unite fie Casa Albă. Nu a existat niciun supraviețuitor din cele patru aeronave deturnate și prăbușite. În total, în urma atacurilor au murit 2.993 de oameni, inclusiv cei 19 teroriștii. Cele mai multe victime erau civili, din 90 de țări, cu vârste cuprinse între 2 și 85 de ani, majoritatea fiind bărbați.

Добавить комментарий