SUA intenţionează să angajeze un consilier anticorupţie în Ucraina

331145
Departamentul de Stat al SUA intenţionează să angajeze un consilier anticorupţie în Ucraina, care urmează să desfăşoare activităţi în domeniul „consolidării potenţialului” Biroului Național Anticorupție din Ucraina (NABU) și a altor instituţii juridice.
Biroul Internaţional de Asistenţă în Combaterea Traficului de Droguri şi Aplicare a Legii (INL) din cadrul Departamentului de Stat al SUA caută un specialist ale cărui responsabilități vor include menținerea unor legături cu personalul NABU și cu alți oficiali ucraineni, formarea acestora și furnizarea de „asistență tehnică” necesară, se arată într-un document semnat de Biroul Internaţional de Asistenţă în Combaterea Traficului de Droguri şi Aplicare a Legii (INL) din cadrul Departamentului de Stat al SUA.
Printre alte activităţi, consilierul va trebui să interacționeze cu avocați, judecători, procurori, reprezentanți ai societății civile și parlamentari din Ucraina. Printre responsabilitățile consilierului sunt incluse, de asemenea, consultări acordate Guvernului ucrainean cu privire la dezvoltarea și adoptarea reformelor în domeniul aplicării legii și a justiției penale. În plus, consilierul va conduce proiecte anticorupție și de acordare a asistenţei angajaţilor structurilor de forţă, forţelor de interne şi de aplicarea legii, sponsorizate de Washington.
Activitățile noului consilier vor fi coordonate cu reprezentanți ai Departamentului de Justiție al SUA, ai Departamentului Apărării și al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Lucrările în cadrul acestui contract prezintă un interes semnificativ atât pentru societate, cât și pentru Congres, subliniază Departamentul de Stat.
Documentul menționează că proiectul este conceput pentru a ajuta autoritățile ucrainene să respecte standardele internaționale pentru demersul viitor de integrare în Uniunea Europeană.
„Obiectivul cheie al programului Biroului Național Anticorupție din Ucraina (NABU) este de a sprijini statul în respectarea standardelor europene și internaționale în domeniul aplicării legii, în vederea pregătirii unei potențiale integrări în Uniunea Europeană”, a mai explicat instituţia.
Recent au apărut informaţii potrivit cărora Washingtonul va aloca mai mult de 22 de milioane de dolari pentru a crește „durabilitatea democrației ucrainene”.

Lasă un răspuns