SUA: O femeie a născut șase bebeluși în doar nouă minute

images_cms-image-000066107

O tânără din statul american Houston a născut șase bebeluși în doar nouă minute. Medicii spun că o astfel de sarcină multiplă are loc la 4,7 miliarde de cazuri.

Nașterea a avut loc, vineri dimineața, la Maternitatea din Texas. Între ora 4:50 și 4:59, Thelma Chiaka a adus pe lume trei perechi de gemeni – patru băieți și două fetițe. Cei șase bebeluși cântăresc între 793 de grame și 1,3 kilograme.

Medicii spun că starea pruncilor este stabilă, iar aceștia primesc îngrijiri la secția de Neonatologie a unității medicale. De asemenea, mama se simte bine după naștere, relatează Fox News, citat de libertatea.ro.

În cazurile de sarcinilor multiple, bebelușii se nasc prematur și cântăresc puțin. Specialiștii Colegiului american de Obstretică și Ginegologie spun că bebelușii născuți „înainte de 32 de săptămâni de sarcină pot muri sau pot să aibă grave probleme de sănătate, în pofida îngrijirilor”. Potrivit medicilor, șansele ca o femeie să aducă pe lume sextupleți sunt de unu la 4,7 miliarde de cazuri.

Reprezentanții Maternității din Texas spun că mama le-a botezat pe gemene Zina și Zuriel. Numele celor patru băieți nu au fost încă dezvăluite.

În februarie, o femeie din Irak a născut șapte bebeluși pe cale naturală. Septupleții, șase fetițe și un băiețel, sunt în stare perfectă.

Добавить комментарий