SUA pregătesc un „mesaj dur” pentru Rusia

29 07 2022 Ф 6

Secretarul de Stat al SUA, Anthony Blinken, intenționează să transmită un „mesaj dur” șefului Ministerului rus de Externe, Serghei Lavrov, cu privire la inadmisibilitatea anexării de noi teritorii ale Ucrainei, precum și la consecințele la care se poate aștepta Federația Rusă ca rezultat al unor astfel de acțiuni. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a comunicat despre aceasta în timpul unui briefing la Washington, relatează Ukrinform cu referire la un corespondent. „Secretarul de Stat ar dori să transmită un mesaj foarte puternic cu privire la îngrijorarea noastră că Rusia ar putea anexa forțat părți ale teritoriului suveran al Ucrainei”, a accentuat Ned Price.

El a remarcat că din Federația Rusă continuă să sosească declarații foarte alarmante, inclusiv de la Lavrov despre „extinderea geografiei” planurilor țării agresoare asupra teritoriului din afara Donbasului ocupat. „Credem că ar fi rațional ca ministrul Lavrov să audă un mesaj direct de la Secretarul de Stat Blinken, conform căruia anexarea prin forță ar fi o încălcare completă a Cartei ONU și a dreptului internațional și ar cauza un preț uriaș și consecințe pentru cea mai mare parte a lumii”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Ned Price a atras atenția asupra faptului că conversația planificată dintre Blinken și Lavrov nu este o negociere cu privire la Ucraina. În plus, acest lucru nu ar trebui în niciun caz perceput ca o revenire la „afaceri ca de obicei” cu Federația Rusă.

„Acest lucru se face pentru Ucraina, care trebuie să se întâlnească (la masa de negocieri – n.red.) cu Rusia”, a explicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Potrivit lui Price, „partenerii ucraineni au arătat foarte clar că sunt pregătiți și pe deplin conștienți de faptul că agresiunea Rusiei se va opri în cele din urmă și trebuie să i se pună capăt prin dialog și diplomație”.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a remarcat că Rusia nu dă semne de interes pentru dialog și diplomație activă și constructivă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий