SUA vor retroceda Japoniei o mare suprafaţă de teren de pe insula Okinawa; Este cea mai mare retrocedare care a avut loc din 1972

cedare_77263200

Statele Unite şi Japonia au participat miercuri la o ceremonie pentru a marca returnarea a aproximativ 4.046 de hectare de teren de pe insula Okinawa Guvernului nipon, în cea mai mare retrocedare care a avut loc din 1972 şi până în prezent, informează Russia Today.

În ultimii ani, tensiunile au escaladat pe insula Okinawa în rândul localnicilor care se opun prezenţei bazei militare americane.

Localnicii doresc mutarea bazei americane de pe insulă, dar Guvernul central o va relocaliza într-o zonă mai puţin populată a Okinawei.

Premierul japonez Shinzo Abe şi ambasadorul SUA în Japonia, Caroline Kennedy, au participat la ceremonia de retrocedare care a avut loc în capitala Tokyo.

Armata militară americană a comunicat că Japonia a făcut suficiente progrese în construcţia heliporturilor şi drumurilor de acces care făceau parte dintr-un program de consolidare a pregătirii militare în alte zone şi a permis astfel retrocedarea marii suprafeţe de teren.

Sursa: www.mediafax.ro

Добавить комментарий