Suedia este paralizată după o ninsoare record, iar în Rusia temperaturile scăzute au făcut prăpăd

5484854d-0a11-4d45-a20b-5b5f1d2288c7

Capitala Suediei a fost practic paralizată de ninsori extreme, chiar în mijlocul lunii noiembrie. Meteorologii vorbesc despre un record pentru această perioadă, întrucât în unele localități stratul de zăpadă a ajuns la 40 de centimetri. – transmite PRO TV Chișinău

Totodată, ninsoarea a provocat multiple probleme în traficul rutier. Șoferii, luați pe nepregătite, nu au mai putut înainta și și-au abandonat mașinile pe străzi. Și mai multe autocare au rămas înzăpezite. Bucuroși însa au fost copii, care nu au plecat la școala și au mers la săniuș. O iarna în toată legea a cuprins și numeroase localități din Rusia.

Deja de mai multe zile, frigul și ninsorile puternice nu contenesc. Un bărbat a murit, după ce un arbore înghețat s-a prăbușit peste el. Aeroportul din Kazani a fost închis. La Moscova, de 2 zile zeci de curse au fost anulate.

Presa rusa scrie că străzile s-au transformat în adevărate patinoare, după ce s-a format ghețuș, asa ca zeci de oameni ajuns la spitale cu traume.

Autoritățile au anunțat ca numeroase sate au rămas în beznă. Potrivit meteorologilor, aceeași vreme îi așteaptă pe ruși și în zilele următoare.

Lasă un răspuns