Summitul pentru deblocarea situaţiei din Donbas, la 9 decembrie

20191118_084705
Preşedintele francez Emmanuel Macron se va reuni, la 9 decembrie, la Paris, cu omologii săi din Rusia şi Ucraina, Vladimir Putin, respectiv Volodimir Zelenski, precum şi cu cancelarul german Angela Merkel, în cadrul unui summit în aşa-numitul format „Normandia” (Franţa, Germania, Ucraina şi Rusia) asupra conflictului din estul Ucrainei, a anunţat preşedinţia franceză, subliniind „progrese majore”, potrivit AFP.
Summitul în formatul „Normandia” vizează rezolvarea conflictului din Donbas între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi.
„El se va ţine în timp ce progrese majore au intervenit din vară în negocieri, care au permis în special dezangajarea trupelor în mai multe zone tensionate, şi va permite deschiderea unei noi secvenţe de aplicare a acordurilor de la Minsk”, a precizat preşedinţia franceză. 
Preşedintele francez, care doreşte o apropiere a Uniunii Europene de Moscova, estimează că, astfel, UE şi Rusia sunt capabile să rezolve împreună problemele continentului, în plină dezbatere asupra rolului NATO.

Добавить комментарий