Suprun: „Anual în Ucraina mor 136 mii de ucraineni, moartea căror totuși ar putea fi evitată.”

1484918518-7806-foto-unian

Ministrul Sănătății, Uliana Suprun, a precizat pe propriul editorial de pe portal „Ukrainska Pravda” că anual în Ucraina din cauza sistemul medical, care este ineficient, mor 136 de mii de ucraineni — moartea căror totuși ar putea fi evitată.

Ministrul a specificat că anual, aproape 4.000 de ucraineni mor din cauza tuberculozei — boală, care de mult timp este tratată în mod eficient în alte state. Suprun de asemenea constată faptul că din cauza bolilor infecțioase, care sunt răspândite tot mai rar în lumea civilizată, anual mor 7.000 de ucraineni. În același timp, Ministrul Sănătății scrie că s-ar putea evita moartea și celor 1.200 de nou-născuți care mor anual din cauza unor probleme legate de sarcină.

Toate decesele amintite pot fi prevenite, iar bolile tratate dacă sistemul de îngrijire a sănătății din Ucraina va fi adus la standarde europene.

Prin intermediul propriului editorial Uliana Suprun a făcut un apel către parlamentarii ucraineni îndemnându-i să revizuiască și să aprobe proiectele de lege nr. 6327, nr. 6328, nr. 6329, nr. 6347 — proiecte, care potrivit ministrului, vor modifica fundamental sistemul de sănătate din Ucraina.

Foto: Unian

Добавить комментарий