Susținere din partea Guvernului României

22 08 2022 V 1
Se încheie tranșa a doua a Programului de granturi „Sprijinirea comunităților românești din Ucraina”, finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Centrul Bucovinean de Artă din Cernăuți, care participă la realizarea programului, a distribuit ajutorul umanitar în CT Vancicăuți.
–Am adus mai mult de 9 tone de ajutor umanitar, în mare parte produse alimentare, remarcă Iurie Levcic, directorul Centrului Bucovinean de Artă. La produsele primite din România am mai adăugat și cele din partea Asociației Românilor din Italia (președinte Eugen Perteleac), sosite pe adresa Centrului nostru. De asemenea, și alte ajutoare umanitare primite din Belgia și România. În total, am distribuit mai mult de 200 de pachete. Am împărțit acest ajutor material consistent invalizilor de grupa întâia, copiilor invalizi, familiilor defavorizate și familiilor celor plecați pe front. Aș menționa buna organizare a distribuirii ajutoarelor materiale. E meritul primarului Vladimir Lupoi, a starostilor celor cinci sate românești din Comunitate – Vancicăuți, Tărăsăuți, Costiceni, Cerlena și Forosna. Totodată, am acordat ajutor umanitar și Mănăstirii din Stălinești, localitate care nu face parte din CT Vancicăuți.
La distribuirea ajutorului umanitar în CT Vancicăuți a fost prezent Consulul General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu.
22 08 2022 V 2
22 08 2022 V 3
22 08 2022 V 4
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий